Velkommen til min blogg. Her er det litt forskjellig, men mest hobby.

torsdag 11. mars 2010

En weekend i Edinburgh!


Her satt J.K Rowling mens hun enda var en fattig alenemor, og begynte å skrive på Harry Potter bøkene.


En skotte som spiller sekkepipe. Vi såg flere slike rundt i byen. Jeg syns det var litt for kaldt for bare legger, men denne karen syns visst ikke det :)


Slike smug var det mange av i den gamle bydelen. Spennende å gå i slike smug.


Vi var på spøkelsetur. Denne karen var det som guidet oss på spøkelses turen som gikk i gamle smug, og endte i noen mørke kjellerganger nede i undergrunden. Var litt nifst.

Litt av byen.

Tiggere var det mye av. Her er det vanlig å ha hunder med seg. Tiggeren satt gjerne med teppe rundt både seg og hunden. Var nok for å få litt mer sympati fra folk, at vi skulle synes synd på hundene.


Dette er en solid Skotsk frokost. Med både stekt egg, pølse, bacon og den berømmelige "Haggisen". Jeg smakte ikke på det. Jeg må ha en lettere frokost, så jeg holder meg til syltetøy :)


Her er vi på "Princes street", som er den største shopping gaten i Edinburgh.
Slike sjal solgte de mye av. Her fra en butikk i gaten "Royal Mile" som betyr "den kongelige milen". Dette er gaten som fører opp til Edinburgh Caslte.Nydelig arkitektur så vi mye av.Her er utsikten fra hotellet, med Edinburgh Castle i bakgrunnen. Gaten nedefor heter "Grassmarked" som er kjent for sine koselige puber og yrende uteliv.

Her ser du alle de fargerike pubene.
Legg merke til skorsteinene. Opp av hver skorstein stikker det fullt av rør. Ser ut til at hver leilighet har sitt eget rør. Ikke særlig fint...


Tiden gikk så alltfor fort. Plutselig satt vi på flyet retning hjemover. En weekend er for lite til å få med seg alt en ønsker, så jeg er ikke ferdig med Edinburgh enda ;)
Her kan du lese mer om Edinburgh, og hva du bør få med deg.


4 kommentarer:

 1. Ser ut som om det var en bra tur! :-)Deilig bare å komme seg bort litt.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Det så skikkelig deilig å bare stikke litt av en weekend! Det hadde virkelig vært hærlig! Ser virkelig ut som at dere har hatt en flott tur:)

  SvarSlett
 3. Å, der så det vel flott ut!
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 4. Ser ut som dere virkelig har kost dere. Deilig med en weekendtur med sin kjære :)

  SvarSlett