Velkommen til min blogg. Her er det litt forskjellig, men mest hobby.

torsdag 17. juni 2010

Rabarbra er sundt

Nå er vi midt i rabarbratiden. Som barn spiste jeg knasende rabarbrastilker dyppet i sukker, noe jeg syntes var veldig godt den gang. Som voksen er jeg ikke like begeistret for rå rabarbra lenger. Men den er veldig sund. Rabarbra inneholder mye A-, B- og C- vitaminer, og i tillegg får du i deg nyttige mineraler som kalium, kalsium, jern og magnesium.
Rabarbraen er i seg selv temmelig sur, så den trenger å søtes før bruk. Jeg lager helst rabarbragrøt, eller rabarbrapai av rabarbraen. Her får du oppskrift på RABARBRAGRØT og RABARBRA PAI.


RABARBRAGRØT.

400 gr rabarbra
1/2 l vann
100- 150 gr sukker
ca. 2 1/2 ss potetmel
1 dl vann

Skyll av rabarbraen og kutt den i biter. Kok opp vannet med omtrent halvparten av sukkeret. Kok rabarbraen mør i sukkerlaken. Smak til med mer sukker.
Trekk kokekaret til side, tilsett potetmel utrørt i 1 dl kaldt vann. Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører godt slik at det ikke blir klumper. Gi så grøten et raskt oppkok.
Avkjøl grøten noe før den slås opp i en glassbolle eller skål. Dryss litt sukker over og avkjøl den.
Serveres med melk, fløte eller vaniljesaus.



RABARBRA PAI.

Skyll rabarbraen og kutt opp i ca 2 cm tjukke skiver. Bruk så mye rabarbra at du dekker bunnen i en ildfast form. Strø et par spiseskjeer sukker over

Bland til en smuldremasse:
1,5 dl lettkokte havregryn
1,5 dl hvetemel
100 gr smeltet smør
1 dl sukker

Fordel smuldremassen over frukten.
Stek på 180 grader i 30 min. midt i ovnen.

Serveres til is eller vaniljesaus.
PS! Paien smaker nesten bedre dagen etterpå :)




Nam....herlig sommer dessert ;)


3 kommentarer:

  1. NamNam... Rabarbra med sukker er godt :)

    SvarSlett
  2. Elsker rabarbragrøt og fersk rabarbrapai med vaniljeis til! Det er smak av sommer:)

    SvarSlett
  3. Frøkendings: du får komme bort å få deg litt rabarbra ;)

    Kristin: Er enig meg deg, at det er utrolig godt med vaniljeis til ;)

    SvarSlett